COaching Op Leefstijl

Wat is Cool ?

Cool staat voor Coaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur.

Criteria

  • Overgewicht (BMI 25-30) + grote buikomvang: >88cm (vrouwen en >102cm (mannen).
  • Overgewicht (BMI 25-30) + comorbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu.
  • Obesitas (BMI 30 of meer), ongeacht buikomvang, ongeacht comorbiditeit.

Doel

Een vitaler, gezonder, gelukkiger en meer ontspannen leven met een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering.

Daarom Cool

Bij deelname aan Cool stel je samen met mij persoonlijke doelen. Hier ga je, in je eigen tempo en op je eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij je past. Ik zal als leefstijlcoach hierbij motiveren en ondersteunen. Omdat voor een gezonde leefstijl bewegen ook belangrijk is, draagt de gemeente Beesel ook nog een steentje bij in de programma. Zo krijg ik vanuit de gemeente extra middelen en uren om de cool-deelnemers in beweging te krijgen. Niet alleen in en om huis, maar eventueel ook naar een passende beweegactiviteit in de gemeente.

Wil je ook gezonder, gelukkiger, energieker en meer ontspannen leven? Kom in beweging en zet de eerste stap en ga naar je huisarts of praktijkondersteuner voor een doorverwijzing van Cool.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mij, met jouw huisarts of praktijkondersteuner of download onderstaande praatplaat. 

Aanmelden ?

Denk je dat je in aanmerking komt voor deelname? Neem dan contact op met je huisarts of praktijkondersteuner, zij kunnen de doorverwijzing voor je regelen. Het wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel vergoed uit de basisverzekering.

Informeer voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.